Rootstime

By Eric Schuurmans
View Source

Joshua Ketchmark, de geadopteerde zoon van een conservatieve lerares en een vader die blues liefhebber was, groeide op aan de rand van Peoria, IL. In de kast van zijn moeder vond Joshua een oude akoestische gitaar en het songboek “With The Beatles”. Als enig kind “erfde” hij de gitaar, die doorheen zijn jeugd en wanneer hij op oudere leeftijd van Illinois naar Nashville trok, zijn vaste metgezel werd.

In Nashville, waar hij acht jaar verbleef, ontdekte hij ook de elektrische gitaar, bas en piano. Hij trad op in Nashville, maakte er vrienden en leerde er hoe hij een song moest schrijven.

Joshua Ketchmark nam vorig jaar in Nashville ‘Under Plastic Stars’ [2017] op, de soundtrack van zijn leven, die ook die van ons leven zou kunnen zijn:

“from falling in love to crashing into heartache, watching friends self destruct to lifting them higher, searching for truth to landing on the rocks of reality… “.

Al deze herkenbare facetten uit het leven hoor je allemaal in twaalf nieuwe nummers die hij schreef, met melodieën en riffs die schreeuwerige luide knallers in je hoofd laten horen en je op tijd doen ontwaken.

Met ”We Were Everything” opent Joshua het album al dromend, om daarna te ontwaken in ”Let It Rain” en voor de spiegel te staan in ”Lucky At Leavin”. In ”Saturday Night” flirt hij er wat op los en in ”Sweet Surrender” is hij op zoek naar antwoorden en de waarheid. ”17” is het verhaal over prile liefde die zijn weg niet vond en ”The Great Unknown”, de afsluiter, is met beide voeten terug op de grond staan en beseffen dat alles niet is wat het moet zijn.

‘Under Plastic Stars’ is Joshua Ketchmark’s nieuwe studio album. Het is een erg persoonlijk en emotioneel album, waarmee hij de gevoelige snaar durft te raken en soms de vinger even in de wonde steekt. ‘Under Plastic Stars’ is de soundtrack van Joshua’s leven, die met momenten ook de onze wordt!